Påsktårta
När det är påsk ska det självklart bjudas på en god påsktårta och jag är inte sen att ta på mig ansvaret att ordna det till jobbet. Denna innehåller choklad och blåbär/-lime och mixen tillsammans blev väldigt god, inte för söt, inte för torr. Smaken av chokladen är väldigt kraftig så jag är glad nu i efterhand att det var något mer syrligt och lätt som bröt av i tårtan. Den var verkligen passande att smälla i sig sådär första dagen på jobbet efter långledigt, Mmmm! Tur jag har en tårtbit kvar i kylskåpet som jag kan mumsa på sen framför tvn, hihi.

Chokladtårtbotten
Se recept HÄR!
Espressofrosting
60 gram rumstempererat osaltat smör
200 gram philadelphia ost
ca 4 dl florsocker
1 tsk vanillinsocker
1/2 dl kakao
1 msk espresso
Blåbär och limemousse
200 gram frysta blåbär
En halv lime
0,5 dl socker
2 tsk vanillinsocker
3 gelatinblad
2 dl vispgrädde
100 gram philadelphia
Chokladfudge frosting
150 gram rumstempererat osaltat smör
100 gram mörk blockchoklad
ca 3 dl florsocker
1 tsk vanillinsocker
0,75 dl kakao
1 dl grädde
Pyntning
Kinderägg
Påskgodis
Sugarpaste
Röd Karamellfärg
Så här gör du espressofrostingen: Vispa det rumstempererade smöret fluffigt. Tillsätt den kylskåpskalla philadelphia osten och vispa tills det blir en jämn kräm. Sikta de torra ingredienserna och tillsätt tillslut Espresson. Här får man smaka av med jämna mellanrum för att få den perfekta smaken och konsistensen. Upplevs den fortfarande för lös, tillsätt mer florsocker, är den i tillägg för söt - ställ in den en liten stund i kylskåpet före användning.
Så här gör du blåbär och limemoussen: Lägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 5 minuter. Koka upp blåbären tillsammans med socker och vanillinsocker. Ta av från plattan när det har kokat i 2 minuter och sila av den. Släng resterna av blåbären och använd dig av saften, pressa en halv lime och rör om. Krama ur gelatinen och vispa in dom i saften, låt svalna till någelunda rumstemperatur. Vispa upp grädden sålänge så den blir fast, vispa även upp philadelphian i en till bunke så den blir smidig. När saften är klar - häll den över philadelphian under vispning så det blandas väl, häll tillsist i grädden. Låt den stå i kylskåpet i minst 1 timme innan den används till tårtan.
Såhär gör du chockladfudge frostingen: Smält chokladen på låg värme i en kastrull.(OBS! den får absolut inte bränna!) Ställ den åt sidan och låt den bli rumstemeratur. Vispa sålänge det rumstemperade smöret fluffigt och sikta försiktigt i de torra ingredienserna. Även här är det inte exakta mått på florsockret, allt beror på hur fast du önskar ha den. Tillsätt den smälta chokladen och rör så att allt blandar sig väl. Vispa grädden vid sidan om så den blir fast och häll den över chokladfudgekrämen. När allt är ordentligt blandat är den klar. Låt den stå framme fram till spackling då den blir smidigast att jobba med.
TIPS! Innan den spackplas med chokladfudge frostingen - ha den gärna i kylskåpet i minst 1 timme innan så att blåbärsmoussen får fästa sig, annars finns det risk för att den vill rinna ut.