Midsommartårta

Denna tårta är 15 cm i diamenter och passar bra till ca 8 personer.
 
På midsommar tycker jag att det smakar som allra bäst när det är färska jordgubbar och den hederliga vaniljkrämen i tårtan. Det är så sällan man använder sig av det enkla men guuuud så gott det är ändå. Om jag ska erkänna tycker jag nog att dessa tårtor är en riktig 10:a och slår det mesta i tårtväg.
 
Ljus tårtbotten
Se recept HÄR!
 
Vaniljkräm
5 msk marsanpulver
2,25 dl mjölk
 
Såhär gör du vaniljkrämen: Blanda ihop ingredienserna och ställ den i kyl ca 10 minuter innan användning.
 
Jordgubbsfluff
3 dl färska jordgubbar
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
 
Såhär gör du jordgubbsfluffen: Vispa grädden ganska fast tillsammans med vaniljsockret.Skölj jordgubbarna och skär dom i mindre bitar och rör ner det i grädden tills allt är jämnt fördelat.
 
Garnering
4 dl visprädde
1 liter färska jordgubbar
 
 t
jordgubbstårta - midsommartårta