Snickers cupcakes

 
 
 SNICKERS CUPCAKES
3 dl standardmjölk
1 dl neutral rapsolja
1 ägg
4 dl vetemjöl
2 dl socker
2,5 tsk vaniljsocker
3,5 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl kakao
1 dl mörka chokladknappar
 
UGN: 175 GRADER TID: 15 MIN ANTAL: CA 12 NORMALSTORA
SÅHÄR GÖR DU MUFFINSEN: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa lätt för hand ihop ägg, mjölk och olja i en bunke. Blanda samtliga torra ingredienser i en separat bunke och sikta ner det i smeten. Blanda väl. Tillsätt till sist chokladknapparna och rör om. Fyll muffinsformarna till lite mer än hälften. Grädda dom i mitten i ugnen i ca 15 minuter. Låt dom svalna helt innan nästa steg...
 
KARAMELLSÅS CA. 3 DL
2,25 dl strösocker
3 msk vatten
50 g smör
1,25 dl vispgrädde
ca. 1/2 tsk flingsalt
 
SÅHÄR GÖR DU KARAMELLSÅSEN: Värm upp socker och vatten i en kastrull på medelvärme (den får INTE börja koka) Rör om varsamt med t ex. en slev. När sockret har lösts upp så ska värmen höjas så det börjar koka. Rör INTE om under kokning. Under kokningen kommer nyansen på sockret förändras och när den får en brunare nyans ska kastrullen ställas av från plattan. Är färgen ojämn: vicka på kastullen så det blandas runt. Tillsätt smöret och därefter vispgrädden. Ställ på den på plattan igen och koka upp i någon minut. Ju längre du kokar desto hårdare blir såsen när den har svalnat. Till sist kan du strö över salt. Fyll såsen i t ex. en glasburk och förvara den gärna i kylskåpet till den blir ljummen innan användning.
 
JORDNÖTSFROSTING
200 gram rumstempererat osaltat smör
3 dl florsocker
200 gram philadelphiaost
250 gram slät osaltat jordnötssmör (helst 100%:ig)
 
SÅHÄR GÖR DU FROSTINGEN: Vispa det rumstempererade smöret tills den blir luftig och smidig att arbeta med. Vispa i florsockret och tillsätt philadelphian. När allt har blandat sig ordentligt ska till sist jordnötssmöret blandas i. Nu är den klar för att spritsning, lycka till!
 
MONTERING
Ta fram de avsvalnade muffinsen. Gröp ur ett litet hål i mitten och fyll upp med karamellsås. Det kan hända att karamellsåsen är väldigt hård men den blir lätt smidig igen om du lägger den i ett vattenbad en kort stund. Spritsa jordnötsfrostingen. Om karamellsåsen upplevs som tjock för att ringlas över frostingen går det bra att tillsätta ca. 0,5 dl  ovispad grädde så att den blir mer lättrinnig. Ringla försiktigt över. Dekorera gärna med ett par jordnötter på toppen. 
 
 
cupcakes - jordnötsfrosting - snickerscupcakes