Blåbärssockerkaka

 

Huuja, nu var det ett braaaa tag sen jag delade med mig av mina recept men tyvärr blir det så när sjukdom efter sjukdom tar över. Men nu tror jag faktiskt mina smak och luktsinnen fungerar igen och jag är redo att mixa och trixa.
 
Idag har jag bakat en riktigt god och saftig blåbärssockerkaka där jag egentligen har använt mig av ett riktigt gammalt grundrecept som har gått runt i släkten och sen bara tillsatt blåbär i den. Den blev riktigt lyckad och det slank ner både en och två och tre bitar här hemma. Vi får väl se om det finns något kvar här hemma efter jobbet imorgon, annars blir detta en perfekt middagsfika även imorgon, mmmm!
 
INGREDIENSER:
2 st Ägg
2 dl Strösocker
1 dl Standardmjölk
50 gram Smör
3 dl Vetemjöl
2,5 tsk Vanillinsocker
2 tsk bakpulver
ca 1 dl Frysta blåbär
 
UGN: 175 GRADER TID: 35-40 MINUTER
GÖR SÅHÄR: Smält smöret i micron/kastrull, blanda därefter i mjölken och låt det svalna. Vispa sålänge ihop socker och ägg så det blir poröst. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner det i äggsmeten, därefter smörblandningen. Smörj och bröa en sockerkaksform och häll hälften av smeten i formen. Strö blåbären så de sprider sig jämt över kakan och häll över resten av smeten. Grädda kakan i nedre delen i ugnen.
 
 
TIPS! Vispa gärna lite lättvispad grädde till och tillsätt en nypa socker i med några blåbär så blir detta en ännu godare eftermiddagsfika.