FROZEN VANILLA CHEESECAKE

Cheesecake är något som jag svurit över massvis med gånger, oftast är det konsistensen som jag tycker blir för grynig eller för sträv. Detta beror ju på cream cheesen och denna blir desto svårare på att utesluta om just ska göra en cheesecake, hehe! Men denna blir riktigt krämig och mer glassig, precis så jag vill ha den. 
 
 
Botten:
300 gram degistivekex 
100 gram smält smör
 
Fyllning:
300 gram philadelphiaost
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
3 äggulor
4 dl vispgrädde
 
Garnering:
1 burk Dulce de leche (karamelliserad mjölk)
4 msk vispgrädde
1 påse daimkulor
 
Såhär gör du cheesecaken:
1. Använd gärna en köksassistent till att smula degistivekexen. När dom har smulats tillräckligt ska det smälta smöret tillsättas och röra om så att allt smör hamnar över alla smulor. Tryck ut smuldegen med en sked i en springform, gärna 22 cm form.
2. Vispa ihop philadelphiaosten tillsammans med florsocker, vanillinsocker och äggulorna. 
3. Vispa upp grädden så den är lagomt fast och tillsätt den i ostblandningen. Rör om försiktigt.
4. Vispa äggvitorna så hårt att du kan vända skålen uppochned. och rör om försiktigt i smeten. (Ju mer du vispar, ju mer förstör du fluffet!)
5. Häll smeten i formen.och täck den sedan med Folie och ställ den i frysen ett par timmar, gärna över natten så den får stadga sig ordentligt. Ta fram den i rumstemperatur 30-45 min innan servering.
6. Blanda den karamelliserade mjölken och grädden tillsammans och häll den över kakan strax innan servering, dekorera med daimkulor.
 
TIPS! Om man önskar mer smak på fyllningen är det riktigt gott att även tillsätta riven mjölkchoklad i ostfyllningen.  
 
cake
1