Hallon & lakrits cupcakes

 
 
HALLON MUFFINS 
 2 ägg
2 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
2,5 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl 
50 g smält smör
1 ½ dl standard mjölk
ca 1 dl frysta hallon
 
UGN: 200 GRADER    TID: CA. 20 MINUTER    ANTAL: 12-14 STYCKEN SMÅ
 
SÅHÄR GÖR DU MUFFINSEN: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker poröst i en bunke så det blir ljust och fluffigt. Blanda ihop de torra ingredienserna, sikta ner dom i smeten och rör om under tiden. Häll därefter i både mjölken och det smälta smöret samtidigt under omrörning tills det blir en jämn smet. Fyll muffinsformarna till 3/4 och lägg därefter i 1-2 hallon i varje, tryck gärna ner hallonet något. Grädda dom i mitten av ugnen i ca 20 minuter och låt dom svalna i rumstemperatur innan nästa steg påbörjas...
 
SALTLAKRITS FROSTING
100 gram osaltat smör
100 gram philadelphia
500 gram florsocker
Saltlakrits syrup från Lakritsfabriken
 
DEKORERING
Häxvrål
 
SÅHÄR GÖR DU FROSTINGEN: Vispa det rumstempererade smöret fluffigt i ca 3 minuter. Tillsätt philadelphian och fortsätt vispa någon minut till. Häll i lite florsocker i taget tills du får en uppnådd konsistens, den ska vara såpass fast så att du vet att du kan börja spritsa den. Smaksätt den tillsist med Saltlakritssyrup, börja gärna med 1 msk i taget och smaka av. Ställ den gärna i kylskåpet 30 minuter innan spritsning.
cupcakes - halloncupcakes - lakritsfrosting