Passionsfrukttårta

 
Denna tårta är 11 cm i diamenter och passar bra till ca 6 personer.
 
 
Ljus tårtbotten
Se recept HÄR!
 
Vit chokladmousse
2 dl grädde
100 gram vit blockchoklad
 
Så här gör du vit chokladmousse: Bryt chokladen i bitar, och häll dem i en kastrull tillsammans med grädde. Sjud på svag värme tills all choklad har smält. Rör om ordentligt hela tiden så inte chokladen bränns. Ställ i kylskåpet i minst 6 timmar, gärna över natten. Vispa sedan upp som vanlig grädde.
 
Passionfruktmousse
3 st passionsfrukter
1 dl passionfruktjuice
3 gelatinblad
1/2 dl socker
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
100 gram philadelphia
 
Så här gör du passionfruktmousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Skrapa ur passionfrukterna och lägg dom i en kastrull tillsammans med juicen,sockret och vaniljsockret. Koka upp tills sockret har löst upp sig. Ta av från plattan och rör snabbt ner de urkramade gelatinbladen. Häll i den ovispade grädden och låt den stå i kylen, gärna över natten. Vispa sedan upp moussen så den blir lagomt fast och rör tillsist i philadelphian. 
 
Marängsmörkräm
4 äggvitor
2,25 dl socker
200 gram smör 
2 tsk vaniljsocker
Röd hushållsfärg
 
Så här gör du marängsmörkräm: Ta fram smöret och skär det i kuber så de hinner bli rumstemperade tills de ska användas. Separera äggulan och äggvitan och tillsätt äggvitan (äggulan ska alltså kastas!) i en bunke som tål värme. Blanda i socker och vaniljsocker och ställ skålen över ett vattenbad. Det är viktigt att skålen inte nuddar vattnet. Vispa på hög hastighet tills temperaturen visar 60 grader. (ca 10-15 minuter). Marängen kommer expandera under tiden och det är därför bra om man har en större bunke. Häll över marängen i en ny bunke och vispa på medelhög hastighet (7 av 10 har jag) tills bunkens nedre del är fingervarm, detta tar ca 5-10 minuter. Sänk hastigheten till medellåg (4 av 10 fungerar bra) och tillsätt en smörkub åt gången. En bra tumregel är att lägga i nästa när det gått 20 sekunder. När allt smör är i marängen ska det vispas ytterligare 5 minuter så den blir sådär härligt fluffig. Till sist tillsätts hushållsfärgen, blanda väl. Klart!
 
Garnering
Passionfrukt
Silverkulor
 
tårta