Mirror glaze cake


Denna tårta är 15 cm i diamenter och passar bra till ca 8 personer.
Ljus tårtbotten
Se recept HÄR!
Vaniljkräm
5 msk marsanpulver
2,25 dl mjölk
Såhär gör du vaniljkrämen: Blanda ihop ingredienserna och ställ den i kyl ca 10 minuter innan användning.
Rabarberkompott
200 gram skalade rabarber
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Rabarbermousse
2 dl grädde
2 gelatinblad
Såhär gör du rabarberkompotten/moussen: Skala och skär centimetertjocka rabarber och lägg i en kastrull. Tillsätt socker och vaniljsocker och koka upp på medelhög värme. Låt småkoka i 10-15 minuter. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter, krama ur dom och vispa in det i rabarberkompotten. Kyl den ned innan nästa moment. Vispa sålänge grädden ganska hårt och blanda (nästan!) allt tillsammans. Spara ca 1 dl till ett tunt lager på tårtan. Låt stå i kylen ytterligare 3-4 timmar så att moussen fäster sig ordentligt.
Marängsmörkräm
4 äggvitor
2,25 dl socker
250 gram smör
Så här gör du marängsmörkrämen: Ta fram smöret och skär det i kuber så de hinner bli rumstemperade tills de ska användas. Separera äggulan och äggvitan och tillsätt äggvitan (äggulan ska alltså kastas!) i en bunke som tål värme. Blanda i socker och ställ skålen över ett vattenbad. Det är viktigt att skålen inte nuddar vattnet. Vispa på hög hastighet tills temperaturen visar 60 grader. (ca 10-15 minuter). Marängen kommer expandera under tiden och det är därför bra om man har en större bunke. Häll över marängen i en ny bunke och vispa på medelhög hastighet (7 av 10 har jag) tills bunkens nedre del är fingervarm, detta tar ca 5-10 minuter. Sänk hastigheten till medellåg (4 av 10 fungerar bra) och tillsätt en smörkub åt gången. En bra tumregel är att lägga i nästa när det gått 20 sekunder. När allt smör är i marängen ska det vispas ytterligare 5 minuter så den blir sådär härligt fluffig.
Garnering
Avrivna rabarberskal
Färska jordgubbar
Montering: Börja lägga på vaniljkrämen som ett lager på tårtbotten, lägg på nästa. Bred ett tunt lager av rabarberkompotten och därefter rabarbermoussen. På med det sista tårtbotten. Plasta in och låt stå i kylen över natten (gärna upp till ett dygn innan). Spackla sedan marängsmörkräm.
Mirror glaze
Recept på detta kommer inom kort. Tyvärr var jag inte helt nöjd med resultatet och kommer därför testa mig fram tills jag är nöjd och därefter lägga ut receptet.
Wow vilken vacker tårta!