Vit chokladkladdkaka med hallonfluff
Till att börja med var jag vääldigt tveksam över om detta ens skulle vara gott, det ska ju liksom vara mörk choklad och inget hokuspokus i en kladdkaka, tänkte jag. Men jag gav det en chans och oj så god den blev! Kollegorna på jobbet blev förälskade I den och de gav kakan bästa betyg.
Jag var först lite rädd för att kladdkakan skulle bli för söt iochmed att det är vit blockchoklad men nej - där hade jag ännu en gång fel. Vill ni ha receptet? Den är väldigt enkel att göra, se här nedanför..

INGREDIENSER:
200 gram vit blockchoklad
150 gram smör
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
3 st ägg
GARNERING:
2,5 dl vispgrädde
1,5 dl tinade hallon
1 msk marsanpulver
UGN: 180 GRADER TID: 25 MINUTER
GÖR SÅ HÄR: Smällt smöret i en kastrull på låg värme. Bryt chokladen i små bitar och tillsätt dom i det smälta smöret.Rör om tills du ser att all choklad är smält, ta bort från plattan.Tillsätt socker, vetemjöl och ägg i chokladsmöret och rör ihop allt till en slät smet.Häll smeten i en smord form, gärna med kokosflingor alt. ströbröd. (Formen bör vara 21 cm i diameter) Ta en näve med hallon och tryck ner ett par stycken i smeten. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Önskas mer kladdigt - minska minutrarna lite. Vispa ihop grädden tills den blir fast.Häll i de tinade hallonen och marsanpulvret (den kalla varianten man har till vaniljsås) och fortsätt vispa tills allt har blandat sig. Ställ i kyl minst 10 min. Klar!
TIPS! Innan hallonfluffen spritsas bör kakan ha svalnat helt, gärna kylskåpskall, annars finns det risk för att hallonfluffen smälter på kakan.