Dubbla havreflarn med choklad

INGREDIENSER:
75 gram smält smör
1 dl socker
1 tsk vanillinsocker
½ tsk bakpulver
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 msk ljus sirap
2 msk vispgrädde
GARNERING:
100 gram mörk blockchoklad
UGN: 175 GRADER TID: 8-10 MINUTER ANTAL: CA. 20 STYCKEN
GÖR SÅHÄR: Smält smöret i en kastrull på låg värme (utan att det hinner puttra). Blanda resterande ingredienser i det smälta smöret och rör om ordentligt. Låt gärna smeten stå i ca 5 minuter. Klicka ut smeten på en ugnsform med bakplåtspapper, använd t ex. två teskedar, dom ska vara lika stora som ett mynt ungefär. Håll gärna avstånd mellan kakorna då dom kommer bli mer än dubbelt så stora i ugnen. Grädda kakorna i mitten av ugnen mellan 8-10 minuter. När kakorna har svalnat ska den smälta chokladen bres på, på varannat flarn. Lägg sedan på locket. Ställ in i kylen ca 30 minuter och du har nu färdiga ätbara kakor.