Bästa kladdkakan

Idag blev jag så ruskigt sugen på kladdkaka så detta fick bli vår efterrätt denna fredagskväll. Denna måste vara den absolut bästa kladdkakan jag någonsin ätit och dessutom enklaste. Jag har genom åren testat ett flertal recept på kladdkakor men alltid är det något som inte känns rätt. Nej, jag vill ha mycket chokladsmak samtidigt som den ska vara segkladdig, då är den som allra bäst! Min man har gjort den så många gånger nu så han behöver inte ens receptet längre, haha! 
 
 
INGREDIENSER:
2 ägg
2,5 dl socker
100 gram smör
1 dl mjöl
4 msk kakao
2,5 tsk vanillinsocker
 
UGN: 175 GRADER     TID: 13-15 MINUTER
GÖR SÅHÄR: Vispa ägg och socker riktigt poröst, ca 5 min. Smält smöret och häll i smeten. Blanda samtliga torra ingredienser och tillsätt därefter även dom i smeten. Smörj en rundad form, gärna en som är 23 cm och häll i smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 13 minuter om det önskas riktigt kladdigt. När den tas ut från ugnen kommer den se oklar ut men låt den bara stå en stund så den blir kall (gärna i kylskåp) så kommer den bli perefkt. Önskas en fastare kladdkaka är det bara att höja minutrarna i ugnen. 
 
kladdkaka