Kladdkakecupcakes med espressofrosting

 
Finns det något godare än kladdkakecupcakes som är sådär segkladdig inuti och som dessutom har en himmelsk god frosting på? Nej, jag skulle inte tro det! Dessa är absolut en av mina favoriter och de går hem även hos de flesta. Häromdagen fick jag order av en kollega att följa med henne hem för att tillochmed visa hur dessa bakas, haha tror ni dom är populära då? 
 
Dom är superenkla att göra och tar inte lång tid alls. Se bara till så att muffinsen får stelna ett par timmar i kylskåpet innan de ska ätas för att få bästa konsistensen, annars finns det risk att det blir lite extra kladdigt kring köksbordet.
 
KLADDKAKEMUFFINS
2 ägg
2 1/2 dl socker
2,5 tsk vanillinsocker
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
100 gram smör
 
ESPRESSOFROSTING
60 gram osaltat smör
125 gram philadelphiaost
1/2 dl kakao
1,5 tsk vanillinsocker
1 msk varm espresso
ca 250 gram florsocker
 
UGN: 200 GRADER    TID: 8-10 MINUTER    ANTAL: 10-14 STYCKEN
SÅHÄR GÖR DU MUFFINSEN: Smält smöret i en kastrull eller i micro och låt det sedan svalna. Vispa ihop ägg och socker vitt och fluffigt med en elvisp eller hushållsassistent. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och använd gärna en sil när det ska hällas i smeten. Varva de torra ingredienserna tillsammans med det smälta smöret och rör om försiktigt. Fyll muffinsformarna till hälften och ställ in dom i mitten av ugnen ca 8 minuter. Dom kommer inte se klara ut när man väl tar ut dom men oooj så gott kladd det blir i slutändan. Låt dom svalna helt (gärna kylskåpskall!) innan frostingen spritsas på.
 
SÅHÄR GÖR DU FROSTINGEN: Vispa upp 60 gram osaltat och rumstempererat smör (OBS! viktigt att det är rumstemp, annars finns det risk för att frostingen skär sig) så att det blir fluffigt, ca 2 min. Tillsätt den kylskåpskalla Philadelphiaosten och vispa någon minut till. Häll sedan i kakao och vanillinsocker så att allt blandar sig, därefter den varma espresson. Nu är själva basen klar och nu återstår endast florsockret som ska göra den fast och lite sötare. När jag tillsätter florsocker kör jag egentligen inga direkta mått då jag istället gillar att smaka av den mellan omgångarna men på ett ungefär går det åt lite mindre än ett halvt paket florsocker. (500 grams) När frostingen blivit lagom söt och fast ska den in i kylskåpet någon halvtimme innan det är dags att börja spritsa. 
 
cupcakes - espressofrosting - kladdkakemuffins