Chokladtårta
Förra helgen fick jag erbjudande att göra tårtor till ett 4 års kalas till en av mina närmsta vänners barn. Direkt när jag hör tårta eller kalas kliar det i bakfingrarna på mig så ett nej kunde jag ju inte säga. 4 åringen själv fick bestämma helt fritt på både innehåll och utseende och tillsammans dekorerade vi toppen, huuuur mysigt!

Denna tårta är 22 cm i diamenter och passar bra till ca 12 personer.
Chokladtårtbotten
Se recept HÄR!
Mjukglasskräm
2 dl mjölk
5 msk marsanpulver
1 tsk vanillinsocker
3 dl vispgrädde
Så här gör du mjukglasskrämen: Blanda mjölk och marsanpulver och rör om, precis som man gör vaniljsås. Ställ den i kylen 10 minuter så den får tjockna till sig. Vispa grädden och vanillinsockret, den ska vara ganska lätt. Blanda in krämen med grädden väl.
Oboyfluff
3 dl vispgrädde
0,75 dl Oboypulver
1 msk marsanpulver
Så här gör du Oboyfluffet: Vispa grädden så den blir på gränsen fast, tillsätt oboypulvret och marsanpulvret och vispa nån minut till så att den blir helt fast. Ställ i kylskåpet minst 15 minuter innan den bres på tårtan.
Mjölkchoklad fluff
100 gram marabou mjölkchoklad
2,25 dl vispgrädde
Så här gör du Mjölkchoklad fluffet: Häll grädden i en kastrull och dela chokladen i småbitar tillsammans med grädden. Låt detta smälta på låg värme (det får absolut inte koka!) och rör om lite då och då så det inte bränns eller fastnar i botten. När allt har smällts ska den in i kylskåpet i minst 6 timmar, helst över natten. Vispa sedan upp den som vanlig vispgrädde.
Garnering
Plopp
Kexchoklad
Non stop
Chokladfingrar